Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szántóföldön találták meg a tüzérségi lövedékeket

Szöveg: Szűcs László |  2016. szeptember 22. 9:10

A 37. héten, azaz szeptember 12-18. között 57 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 24 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Páricsi Mariann zászlóstól, az alakulat kommunikációs altisztjétől megtudtuk azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ben eddig 1499 bejelentést kaptak.

Szeptember 14-én a főváros XVII. kerületébe vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Határhalom úton, a Rákos-patak partján, földmunkák közben, egy második világháborús aknavetőgránátot találtak. A robbanószerkezetet a Martin László zászlós vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Szeptember 15-én Fejér megyei Seregélyes határában, a szántóföldön, mezőgazdasági munkák közben bukkantak rá hat darab tüzérségi lövedékre. A robbanószerkezeteket a Zsolnay Gábor százados vezette járőr szállította el a központi gyűjtőbe.

Seregélyesről Sárkeresztúrra vonult át a Zsolnay Gábor százados vezette járőr ahol, a Géppark utcában, földmunkák közben egy tüzérségi lövedék került elő. Ezt a második világháborús robbanószerkezetet is a központi gyűjtőbe szállították a tűzszerészek.

Ugyancsak szeptember 15-én kellett kivonulnia egy tűzszerészjárőrnek a Heves megyei Gyönygyösorosziba, ahol – a bejelentés szerint – az Ady Endre út egyik családi házának kertjében, építkezés közben második világháborús robbanószerkezetet találtak. A Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezetésével helyszínre érkezett járőr megállapította, hogy az előkerült „rozsdás vasdarab" nem tartalmaz robbanóanyagot, azaz – szaknyelven fogalmazva – nem robbanótest.

Szeptember 16-án pedig Miskolcon akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Rendészeti Szakképző Iskola udvarán, földmunkák közben került elő egy második világháborús kézigránát, amit a Debrődi Péter százados vezette járőr szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész