Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentendrei siker a Szőlőskör 2017 futóversenyen

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. szeptember 7. 18:56

Az MH Altiszti Akadémia képviseletében három, egyenként öttagú csapat nevezett a Szőlőskör 2017 futóversenyre. Az alakulatot egy férfi és egy női csapat, valamint egy másodéves honvéd altisztjelöltekből álló csapat képviselte. A Balatonszőlősről indult, a Balaton-felvidék csodálatos részeit érintő váltóversenyben minden induló tíz kilométert futott.

1596038469

Végül összesítésben a férfiak mezőnyében a szenior csapat hatodik, az altisztjelöltek a kilencedik, míg a hölgyek a tizenegyedik helyen értek célba. Az eredményhirdetésen így nagy meglepetésként érte a női csapat tagjait, az MH AA Lányok csapat női kategóriában második helyezést ért el.

Az akadémia kiváló kapcsolatot ápol a településsel, különösen a hagyományőrzés területén: Balatonszőlősön található ugyanis az a templom, amelyet 1943-ben a Jutasi Kinizsi Pál Honvéd Altisztképző Intézet katonái építettek. Az elmúlt években az alakulat megerősítette a településhez fűződő történelmi szálakat: mind az akadémiára vezényelt tanfolyami állomány, mind a nappali rendszerű altisztképzésen részt vevők tiszteletüket teszik a képzési idejük alatt egyszer a Jutasi elődök által épített templomban.

1596038469

„A Szőlőskör futóversenyen évek óta indulnak az MH Altiszti Akadémia honvéd altisztjelöltjei. Idén először nevezett az alakulat állandó állománya, így nagyon büszkék vagyunk a második helyezésünkre" – mondta Farkas Anita hadnagy, hadműveleti tiszt, a nevezés ötletgazdája, majd hozzátette: „A mostani sikeren felbuzdulva, remélem, jövőre még többen érzik majd magukban a késztetést, hogy az akadémiát képviselve eljöjjenek és megmérettessék magukat a Szőlőskör futóversenyen".

A csapatok tagjai:

MH AA Férfi csapat:
Kurucz Róbert őrnagy, dr. Loboda Endre hadnagy,
Bukovinszki Zsolt törzszászlós,
Bárkányi Győző főtörzsőrmester,
Orosz Dániel főtörzsőrmester

MH AANői csapat:
Duruczné Téglás Dóra főhadnagy,
Farkas Anita hadnagy,
Csincsi Brigitta főtörzsőrmester,
Bukovinszkiné Apáti-Nagy Éva őrmester,
Horváth Alíz Zsuzsanna őrvezető

MH AA „Ifjak":
Demjén Béla haj.
Hegyi Norbert haj.
Makádi Balázs haj.
Pető Gábor haj.
Szűcs Milán haj.

1596038469