Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szenteste az ideiglenes biztonsági határzár mentén

Szöveg: Dósa Eszter őrmester |  2016. december 26. 9:07

Horváth Kornél hadnagy, az MH Altiszti Akadémia katolikus tábori lelkésze hatalmas feladatra vállalkozott december 24-én: elhatározta, hogy a déli határt végigjárja és valamennyi szolgálatot teljesítő katonának és rendőrnek kisebb meglepetéssel kedveskedik a karácsony alkalmából.

1596025244

„Amikor megtudtam, hogy én látom el a lelkészi szolgálatot a karácsonyi héten, arra gondoltam, hogy a Szentestét úgy ünnepeljük meg, hogy megajándékozom azokat a katonákat, akik az ideiglenes biztonsági határzár mellett töltik szolgálatukat" – mesélte a lelkész. Hozzátette: „Mikor beszéltem erről a tervemről, a katonák külön kérése volt, hogy a rendőrök is kaphassanak ajándékot, tekintettel a közös szolgálat során kialakult bajtársi kötelékre. Nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdtem el a gyűjtést erre az akcióra. A Ráckevei Egyházközség tagjai, a Gong rádió és a katolikus tábori lelkészek voltak az adományozók. Nekik köszönhetően mindenki részesülhetett valamilyen ajándékban. A nagy szavak és a magasztos gondolatok is nagyon fontosak, de az adományra fordított összeg nagy részét nagymamák és nagypapák, anyák és apák adták össze. Ebből látszik, hogy az egyszerű ember fontosnak tartja, hálás és értékeli a katonák és rendőrök odaadó határvédelmi munkáját. Ebből lehet táplálkozni és erőt meríteni a hétköznapok során is."

1596025244

A tábori lelkész több száz ajándékcsomagot állított össze – így minden egyes, Szenteste szolgálatot ellátó katona és rendőr részesült egy kicsit a karácsony hangulatából, mely hozzájárult a szeretteiktől való távollét enyhítésében. Az ajándékosztás este hét órakor kezdődött Szegeden, és hajnali 4óra 17 perckor fejeződött be az ideiglenes biztonsági határzár túlsó végén.

1596025245

„Tábori lelkészként sok tapasztalattal és élménnyel lettem gazdagabb. Szívmelengető volt látni és érezni azt, hogy mindenki örült és szó szerint meglepetésként élte meg az ajándékozás pillanatait. Látszott, hogy jól esett nekik a jó szó, a hátbaveregetés, a bajtársi kézfogás, meg az, hogy nem feledkeztek meg róluk az ünnepi napon. Hálás köszönetemet fejezem ki megajándékozottak nevében is mindenkinek, aki valamilyen formában segítette az akció a létrejöttét. Bár nagyon elfáradtam, de nem nyugszom, Szilveszter éjjelre is meglepetést tervezek az aznap este szolgálatba lépők számára. De hogy mit? Az egyelőre maradjon titok" – mondta a tábori lelkész.

1596025245

Fotó: Horváth Kornél hadnagy