Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szépen sorban

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2014. április 1. 11:47

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idén kiemelt figyelmet fordít a parancsnoki állomány ismereteinek bővítésére. Ugyan a zászlóalj- és osztályparancsnokok számára hirdetett tanfolyam még hátravan, februárban a századparancsnokok részvételével már megrendeztek egy speciális felkészítést, a tavasz első hónapjában pedig a szakaszparancsnokokon volt a sor.

1595969482

Könczöl Ferenc alezredes szakmai előadást tartott

Kovács Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka március 24-én nyitotta meg a második ilyen jellegű továbbképzést. A rövid köszöntőjét követően azonnal megkezdődtek a foglalkozások. A rendelkezésre álló öt nap mindegyike egy önálló témakört ölelt fel, így a résztvevők a törzsszolgálati ismeretek, a katonai kiképzés módszertana, valamint a térképészeti és katonaföldrajzi ismeretek mellett egyaránt hallhattak a szolgálati szabályzat legfontosabb passzusairól is, de még állampolgári és honvédelmi ismeretek is terítékre kerültek.

Az egy hét során a légvédelmi egység legfelkészültebb szakemberei, illetve az adott területért felelős vezetői vállalták az oktatói feladatot, így Fegyveres László alezredes, törzsfőnök mellett, Könczöl Ferenc alezredes is tartott egy szakmai előadást. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnokhelyettese a művelettervezéssel kapcsolatos ismereteket osztotta meg a hallgatókkal a tanfolyam zárónapján.

Az intenzív felkészítés eredményességét ezúttal nem mérte számonkérés, mivel a szakaszparancsnokoknak meghirdetett tanfolyam sikeressége a gyakorlatban fog vizsgázni.

1595969482

Szakaszparancsnoki továbbképzés Győrben