Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szeptember végén rajtol a NATO-futás

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. szeptember 10. 19:39

Ismét megrendezi a NATO-futást a Budapesti Atlétikai Szövetség és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz). Az esemény kiemelt támogatója a Honvédelmi Minisztérium.

A NATO-futást nyolc esztendővel ezelőtt rendezték meg első alkalommal Magyarországon. Akkor – és az azt követő években – zömében magyar katonák és civilek álltak rajthoz. 2014 óta azonban a Honvédelmi Minisztérium és a Budapesti Atlétikai Szövetség megállapodása értelmében más NATO-tagországok katonái is meghívást kapnak az eseményre. Tavaly már tizenkét tagországból érkeztek egyenruhások, köztük a győztes belga csapat is. A Magyar Honvédség 2006 óta aktív résztvevője a rendezvénynek. A katonák nemcsak futóként vannak jelen, de katonai bemutatókat és helyszíni toborzást is tartanak, valamint a logisztikai biztosításért is felelnek.
 
Idén szeptember 25-én állhatnak rajthoz a nevezők. Újdonság lesz az útvonal, ugyanis idén a futók végig a Duna budai partján maradnak. A futás a Vérmezőről indul és a Kapisztrán téren, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum előtt ér véget. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Budapesti Atlétikai Szövetség a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományába tartozók részére ingyenesen biztosítja a részvételt.

Részletek és további információk a natofutas.hu oldalon találhatók.

CímkékNATOsport