Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szer-telen 24 óra

Szöveg: Csajbók József zászlós |  2014. május 1. 11:15

Az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj és a SZER-TELEN FIATALOKÉRT SZOLNOK Közhasznú Egyesület (SZefiSZ) együttműködési megállapodást kötött április elején. A zászlóalj egy mobil akadálypályával járult hozzá az egyesület által szervezett „Szer-telen 24 óra”  elnevezésű rendezvényhez.

1595971232

A diákok nagy elszántsággal vetették bele magukat a „harcba"

A SZefiSZ egy olyan egyesület, amely fiatal diákok bevonásával igyekszik tenni a környezetért, idősekért, betegekért, fogyatékkal élőkért, szenvedélybetegekért, hajléktalanokért − természetesen mindezt szer-telenül és önzetlenül. Jelmondatuk: „Egy célért sok kézzel". Az egyesület elnöke, Kozák Csaba megtesz mindent azért, hogy a szolnoki fiatalok „józanul" gondolkodjanak és éljenek.

A SZefiSZ április 26-án immár negyedik alkalommal rendezte meg a Szer-telen 24 óra elnevezésű egész napos rendezvényét. A program célja a szer-telen szórakozás alternatíváinak, az értelmes, tartalmas és mégis szórakoztató programlehetőségeknek a megismertetése volt.

1595971232
A diákok cipelték a súlyokat, szlalomoztak, ugráltak…

A rendezvényen a középiskolák csapatai különféle ügyességi versenyeken mérték össze tudásukat. A zászlóalj katonái a szolnoki Tisza-ligetben rendezték be a mobil akadálypályát, Róka Róbert főhadnagy elgondolása alapján.

A diákok nagy elszántsággal vetették bele magukat a „harcba", habár meglehetősen kifulladtak a végére. Cipelték a súlyokat, szlalomoztak, ugráltak, autóbuszgumikat borogattak, futottak, és még egy 10,1 tonnás Rába H 14 katonai terepjáró tehergépkocsit is el kellett tolniuk 50 méteren keresztül.

1595971232

A diákoknak egy 10,1 tonnás Rába H 14 katonai terepjáró tehergépkocsit is el kellett tolniuk 50 méteren keresztül