Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szerencsehozó lencsét főztek a katonák

Szöveg: Kovács Zoltán |  2014. január 1. 19:31

A székesfehérvári MH Összhaderőnemi Parancsnokság gulyáságyúiban százhúsz kilogramm lencsét főztek meg a helyőrség katonaszakácsai a város polgárainak. A szerencsehozó ételt Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, dr. Cser-Palkovics András polgármester, a város alpolgármesterei és a képviselőtestület több tagja kínálta január 1-jén.

1595964968
A mintegy ezer adagnyi lencsefőzeléket a helyőrség katonaszakácsai készítették el

A régi magyar hagyományok szerint, ha új év első napján lencsét eszünk, az egészséget, bőséget, szerencsét és boldogságot hoz. A szerencsehozó étel osztását tavaly – hagyományteremtő szándékkal – első alkalommal szervezte meg a város önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, az MH Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza; mégpedig azzal a céllal, hogy szerencsésen induljon az újév a székesfehérváriaknak.

1595964969
A szerencsehozó ételt Vargha Tamás is kínálta a székesfehérváriaknak

Hogy az idei év is szerencsésen kezdődjön, a helyőrség katonaszakácsai összesen százhúsz kilogramm lencsét, azaz mintegy ezer adag főzeléket készítettek el, amit sült kolbásszal és egy pohár forró teával együtt kóstolhattak meg azok a székesfehérváriak, akik az új esztendő első napján kilátogattak a bevásárlóközpont elé .

1595964969
Sokan álltak sorba a bevásárlóközpont előtt

Fotó: a szerző felvételei