Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szerződéskötéssel indult az év Debrecenben

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2018. január 22. 8:07

Tovább folytatódik az önkéntes tartalékos rendszer feltöltése Hajdú-Bihar megyében: a napokban 23-an kötöttek tartalékos szerződést Debrecenben, a Nagysándor József Laktanyában. A jelentkezők között ott volt két két hajdúsági település polgármestere is.

Nagy lendülettel kezdték meg az újévet az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni szakemberei: január közepén újabb tartalékos jelentkezők kötötték meg szerződésüket ünnepélyes keretek között.

Ezúttal 23-an csatlakoztak a hajdú-bihari önkéntes területvédelmi tartalékos századokhoz, ezzel a megyében immár 192-en önkéntes területvédelmi tartalékos katonák.

1596043613

A szerződéseiket aláírókat Czill István alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság megyei előkészítő részlegének vezetője köszöntötte. Tájékoztatta a tartalékosokat a tervezett kiképzések dátumairól, illetve az idei évre tervezett feladatokról.

A területvédelmi tartalékosok mellett a megye két településének vezetője is belépett a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszerébe: Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere, illetve Hajdúsámson első embere, Antal Szabolcs önkéntes műveleti tartalékosként támogatják a jövőben a honvédelem ügyét.

1596043614

Fotó: Punku Szabolcs zászlós