Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szimulált hacker-támadás Prágában

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. október 15. 9:03

Szimulált hacker-támadás és az ellene való védekezés lesz a Prágában október 17-e és 19-e között zajló Future Soldier kiállítás és konferencia egyik legnagyobb attrakciója.

Kabai András, az ismert nemzetközi IT szakember a Deloitte égisze alatt mutatja majd be a szimulált támadást, amelynek során a hacker megszerzi a hozzáférést egy számítógéphez, és ezzel együtt annak lehetőségét is, hogy minősített információkhoz juthasson hozzá, vagy hogy a hálózat további gépeit is megtámadhassa.

1595943069

Katonai szakemberek, védelmi minisztériumok és fegyveres erők, biztonsági szervek, kutatóintézetek, a NATO, az EDA, az FBI, az INTERPOL, az EUROPOL és a kapcsolódó iparágak képviselői találkoznak a prágai konferencián, miközben hadiipari, biztonsági cégek mutatkoznak be a nagyszabású kiállításon.

„A kibernetika jövője" konferencia kibertámadások elleni védekezéssel és kapcsolódó témákkal foglalkozik, beleértve a információk és személyes adatok védelmét, és az ezekhez kapcsolódó szabályozást is.
A kibervédelemhez kapcsolódóan az idei esemény a katonák új személyes felszereléseire és eszközeire összepontosít, ideértve a kommunikációs rendszereket, a kritikus infrastruktúra elemeit és védelmi technológiákat. A védelmi technológiákért rajongó civilek is ellátogathatnak a kiállításra annak utolsó napján, október 19-én, ahol több mint 30 ország több tucat vállalata állítja ki termékeit és technológiáit.

A kiállításon – a Honvédelmi Minisztérium standján – a magyar hadiipar is képviselteti magát.