Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnokra látogattak

Szöveg: Matócsiné Kiss Hajnalka főtörzsőrmester |  2014. december 10. 14:41

Szolnokra, az MH Béketámogató Kiképző Központba látogatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Intézetében tanulmányokat folytató hallgatók egy csoportja.

Az első alkalommal megrendezett angol nyelvű képzési és kutatási programban olyan − elsősorban külföldi − egyetemi hallgatók, illetve közszolgálatban dolgozók vesznek részt, akik a közszolgálat nemzetközi vonatkozású területein szeretnék elmélyíteni ismereteiket. A képzési programnak megfelelően a hallgatók részt vesznek egy kéthetes, intézménylátogatásokat és tanulmányutakat magába foglaló gyakorlati képzésben. Ennek célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a magyar közigazgatási és védelempolitikai intézményrendszer főbb szereplőivel és működésével.

1595984163

Az intézménylátogatás egyik helyszíne az MH Béketámogató Kiképző Központ volt, ahol a hallgatók megismerkedtek az alakulat tevékenységével, a béketámogató műveletek nemzeti és nemzetközi feladataival. Részletes tájékoztatást kaptak az ENSZ által akkreditált Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamról, valamint a kialakítás alatt lévő Integrált Békeműveleti Kiképzést Támogató Rendszerről, mely magába foglalja a külszolgálatra készülő állomány kiválasztását, a felkészítés támogatását, valamint a békefenntartó kiképzés során és a külszolgálat alatt feltárt, kiképzéssel kapcsolatos tapasztalatok összegyűjtését és feldolgozását.

Fotó: a szerző felvétele