Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szombaton Balaton-átúszás!

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 12. 13:27

„Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével – a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 36. Lidl Balaton-átúszást július 14-én, szombaton megtarthatjuk” – olvasható a rendezvény honlapján.

„Az eseményen 23 Celsius-fokos, a déli oldalon hullámzó vízre kell készülnie az úszóknak. Minden előnevezés érvényes erre az időpontra. Minden – az első vagy a korábbi időpontra megkért, akkor érvényes – orvosi igazolás ebben az időpontban is bemutatható" – írják.

A rendezvényben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is részt vesz a Magyar Honvédség katonáiból, polgári alkalmazottjaiból és családtagjaikból álló Úszó Erőd. A szervezők kérik az Úszó Erőd tagjait, hogy 9 óra 45 percig fejezzék be a regisztrációs eljárást, illetve – amennyiben nem rendelkeznek előzetes orvosi engedéllyel – az orvosi vizsgálatokat. Ekkor ugyanis a révfülöpi labdarúgó pályán dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese eligazítást tart számukra.

1599190302
Fotó: archív