Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Találkoztak a kiképző központok parancsnokai

Szöveg: Matócsiné Kiss Hajnalka főtörzsőrmester |  2014. október 8. 14:37

Szolnokra, az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) látogatott a Finn Fegyveres Erők Nemzetközi Központjának (Finnish Defence Forces International Centre, FINCENT) parancsnoka Timo Hämäläinen alezredes, október 1-3. között.

A két kiképző központ között – a nemzetközi oktatócsere program keretén belül – hosszú időre nyúlik vissza a kiváló kapcsolat. A Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamokon (IMOC) eddig tíz alkalommal vett részt finn oktató. Hallgatókat viszont most először delegált Finnország, a jelenleg is zajló 28. IMOC tanfolyamra.

A FINCENT parancsnokát 2013-ban nevezték ki jelenlegi beosztásába és azóta először járt a szolnoki kiképző központban. A vendéget Apáti Zoltán ezredes, az MH BTKK parancsnoka tájékoztatta a kiképző központ tevékenységéről és bemutatta a jelenleg folyó nemzetközi tanfolyam oktatási tematikáját.

1595980267

Hämäläinen alezredes szólt az általa vezetett szervezet tevékenységéről, tanfolyamairól és feladatairól. A parancsnokok ezt követően megvizsgálták a jövőbeni együttműködési lehetőségeket és azokat a területeket, melyeken a közös munkát bővíteni lehet.

A látogatás második napján, a tanfolyam hallgatói Egerbaktán hajtottak végre komplex járőrgyakorlatot, amelyet megtekintettek a kiképző központok parancsnokai is.

A finn alezredes találkozott dr. Böröndi Gábor dandártábornokkal, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnökével is. A három napos látogatás végén Timo Hämäläinen elismeréssel szólt a látottakról.

Fotó: Sebők Tünde