Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Találkoztak a rétsági nyugdíjasok

Szöveg: Sz. T. |  2014. december 2. 10:43

Két évtizede alakult meg a Hunyadi János Nyugállományúak Klubja, akkor tagjait főként volt katonák és hozzátartozók alkották. Ma már 150 tagot számlál, de nem csak nyugdíjasokat és katonacsaládokat tudhat maga között a tagság. A megalakulás huszadik évfordulója alkalmából rendezett jubileumi klubnapra a közelmúltban került sor.

1595983807

Az ünnepi rendezvényre érkezőket Hangyási Jenőné, a klub elnöke köszöntötte. „Húsz év bizony nem kis idő, különösen egy közösség életében nem. Eleinte pár katonacsalád ismerte fel, hogy − a laktanya és a helyi katonaélet megszűnésével − szükség lenne egy honvédhagyományokat is ápoló klub létrehozására, ami meg is valósult" − emlékezett Riczler József, a csoport első elnöke. Felelevenítette azt az időszakot, amivel a közösség létszáma már a 150 fő közelébe emelkedett. Hangsúlyozta, hogy a csoport munkájának − és a támogatóknak is − köszönhetően minden hónapban jelentős programokat szerveznek, igen nagy sikerrel.

1595983807

Az ünnepségen Szép Tamás százados, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának vezetője emlékplakettet adott át a klub vezetőjének.

A rendezvény ünnepi műsorral folytatódott.

Fotó: Girasek Károly