Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tapasztalatcsere és a katonai együttműködés lehetőségeinek megvitatása

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. június 4. 20:11

Munkamegbeszélésen fogadta Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Bogusław Samol altábornagyot, az Északkeleti Többnemzeti Hadtest Parancsnokság parancsnokát és az általa vezetett delegációt Székesfehérváron június 3-án, kedden.

1595973084

A látogatásának célja a szakmai tapasztalatcsere, illetve a V4 országok tervezett katonai együttműködési lehetőségeinek megvitatása, a fejlesztés lehetséges irányainak megbeszélése volt.

Az altábornagy szakmai előadásokon ismerkedett meg azzal a munkával, amit a Magyar Honvédség a V4 EU harccsoport kialakítása érdekében folytat. Emellett tájékoztatót hallgatott meg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság felépítéséről, feladatairól, illetve nemzetközi békefenntartó műveletekben vállalt szerepéről.

Samol altábornagy előadásában ismertette az Északkeleti Többnemzeti Hadtest Parancsnokság felépítését, tevékenységét és jövőbeni működésének terveit, irányait.

A program Budapesten, a Honvéd Vezérkarnál tett látogatással zárult, ahol dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes fogadta a vendégeket.

1595973084

Fotó: Bödő Viktóra