Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Társadalmi elismerések az ezrednek

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2018. október 3. 16:55

„Egy alakulat számára az egyik legnagyobb elismerés, ha az társadalmi szervezetektől érkezik”- mondta Szilágyi Zsolt ezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka az óbudai Civil és Nemzetiségi Napon.

1599194169
Az ezred évek óta részt vesz a hagyományos őszi kulturális, sport- és egyéb, a lakosság kikapcsolódását szolgáló színvonalas programokat nyújtó rendezvényen. Idén is várta a látogatókat a Duna-parton az AM-22-es Óbuda nevű aknamentesítő hajó és személyzete, emellett a Római-parton statikus és dinamikus tűzszerész és hadihajós bemutatók színesítették a programot.

A rendezvényen Bús Balázs, a III. kerület polgármestere adott át oklevelet Szilágyi Zsolt ezredesnek az alakulat kerületben végzett kiemelkedő, eredményes munkája elismeréseként.

1599194170
Szintén rangos elismerésben részesült az ezred teljes állománya a szeptember 28-án, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, valamint a Logodi utcai tűzszerész emlékműnél megtartott tűzszerészek napján. Az ünnepségen dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere emléktárgyat adományozott Szilágyi Zsolt ezredes számára, köszönetképpen azon katonáknak, akik életüket is kockára téve gyakorolják hivatásukat a haza szolgálatáért és az emberi élet megóvásáért.

Erdőkertes önkormányzatának és az alakulat vezetésének kiemelt célja, hogy a település lakói és a robbantási területen dolgozó katonák együttműködése a továbbiakban is kiegyensúlyozott legyen – mondta az eseményen az ezred parancsnoka.

1599194170
Fotó: Ivanyik Alexandra törzsőrmester, Dévényi Veronika és a szerző