Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékos katonák sikere a Kinizsi Kupán

Szöveg: Nyilas Turán Apolka tartalékos szakaszvezető és Nagy Ádám tartalékos szakaszvezető | Fotó: a szerzők felvételei |  2020. március 3. 7:18

Arany-, és ezüstéremmel gazdagodott a heves megyei területvédelmi zászlóalj február 27-én, az idén nyolcadik alkalommal megrendezett katonai küzdősport bajnokságon, Szentendrén.

1596076644

A hajnal 3 órai ébresztő és két órányi utazás után elsőként érkezett az MH Altiszti Akadémiára az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj négy „harcos" katonája. A helyszínen csatlakozott hozzájuk Soós Hunor szerződéses szakaszvezető katonatársuk, aki éppen egy 4 hetes közelharc továbbképzésen vett részt az akadémián.

A VIII. Kinizsi Közelharc Kupa az eddigi legtöbb nevezési létszámmal indult három kategóriában. A földharc, kis kesztyűs és nagykesztyűs kategóriák közül a területvédelmi zászlóalj katonái az utóbbiban indultak.

1596076645

Nagy Gábor tartalékos törzsőrmesternek, Vajon János tartalékos szakaszvezetőnek és Nyilas Turán Apolka tartalékos szakaszvezetőnek nem akadt kihívója a kategóriájukban.

Nagy Ádám tartalékos szakaszvezető bravúros és sportszerű küzdelemben egyöntetű győzelmet aratott, így aranyéremmel térhetett haza, Soós Hunor Attila szakaszvezető pedig  a megmérettetések után egy ezüstéremmel fejezhette be a versenyt.

1596076645
1596076645