Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékosok partnerségi találkozója

Szöveg: Benke Tamás tartalékos őrnagy |  2014. június 11. 19:16

Idén Budapest adott otthont a Magyar Tartalékosok Szövetsége budapesti szervezete és a Bundeswehr Berlini Tartomány Tartalékosok Szövetsége közös szakmai szemináriumának, valamint a jövőbeni további együttműködés egyeztetésének.

A német delegációt Frank Eick alezredes, a berlini szervezet elnöke és helyettese, Wolf Hassel alezredes képviselte. Magyar részről Benke Tamás tartalékos őrnagy, a budapesti szervezet elnöke, Kovács Imre nyugállományú ezredes, Szabó Levente tartalékos ezredes, Garay János Tamás, Beiszer Tibor, dr. Zöllei Zoltán tartalékos alezredesek, valamint Karáné Rózsa Ágnes tartalékos főhadnagy vett részt a tanácskozáson.

1595973633

A delegációk tagjai – Molnár Zsolt ezredes, a Ludovika Zászlóalj parancsnokának meghívására – részt vettek a Ludovika Fesztiválon, ahol dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök is köszöntötte a német és a magyar tartalékosokat.

A rendezvény a német véderőattasé-helyettesnél tett látogatással, majd a budaörsi német–magyar katonai temetőben koszorúzással és kegyeleti megemlékezéssel folytatódott.