Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Tavasz” kupa a Campuson

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2015. május 15. 18:37

Hagyományteremtő céllal rendezett „Tavasz” kupa elnevezésű labdarúgótornát az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (BHD) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus sportpályáján. A tornán hat csapat mérte össze tudását.

A rendezvényen a házigazda BHD csapata mellett a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ), az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB), az MH Altiszti Akadémia (MH AA), a Ludovika Zászlóalj és a dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységének (32. NHD) csapata mérkőzött meg a pályán két hármas csoportban.

1595993751

Vadászi Norbert alezredes, a bajnokság szervezője elmondta: a hagyományteremtő kupa egyik célja az volt, hogy az alakulatok csapatai barátságos meccseken mérhessék össze tudásukat, felkészültségüket minden tavasszal. Emellett a kupa jól szolgálta a közeljövőben, Lengyelországban megrendezendő „Miltropa Cup 2015" elnevezésű nemzetközi katonai labdarúgó-bajnokságra való felkészülést is.

1595993751

A csoportmeccseket követően az elődöntőkben az ARB 2:1-re legyőzte az Altiszti Akadémiát, a BHD pedig 4:1 eredménnyel zárta a 32. NHD-val való összecsapást. Az ötödik helyért a KNBSZ és a Ludovika lépett pályára, a meccs a nemzetbiztonságiak 4:3-as győzelmével zárult. A harmadik helyért vívott küzdelemben a 32. NHD 4:3 eredménnyel utasította maga mögé az Altiszti Akadémiát.

1595993751

A döntőben a BHD és az ARB csapata találkozott a pályán. A gólokban és izgalmas helyzetekben nem szűkölködő döntőt a házigazda csapat, a BHD nyerte meg 5:2-re, s érdemelte ki ezzel a legjobbnak járó aranyat.
A dobogós helyek mellett elismerésben részesült a gólkirály, Bonivárt Erik közkatona a BHD csapatából, valamint a legjobb kapus, Hajós Gergő törzsőrmester a 32. NHD csapatából.

1595993751

Fotó: a szerző felvételei