Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tekerj a sereggel: irány a déli part!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. május 11. 10:32

Viharos-esős idő várható a Tekerj a sereggel! elnevezésű honvédségi kerékpártúra második napján. A résztvevők az MH Balatonkenesei Rekreációs Központból indultak a Balaton déli partján a cél, Keszthely felé, május 11-én – viszonylag korán.

1595971828
Rajt Kenesén. Balra, kékben, Siklós Péter, a HM védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára teker

Noha valóban nem versenyről, hanem túráról beszélünk, azért most bizony a kerékpárosoknak érdekükben áll minél hamarabb teljesíteni a körülbelül száz kilométeres távot, ha az emelkedők mellett nem akarnak küzdeni még a széllel és az esővel is. A (katona)meteorológiai előrejelzések szerint késő délutánra ugyanis könnyen vízibicikli-túrává változhat a rendezvény…

1595971828
A versenyen speciális kerékpárokkal is találkozhattunk

A borús-hűvös reggel a túrázók többségét már ébren találta. Javában folyt a szervizelés és – stílszerűen – a szerelvény-igazítás. A rajtot követően rögvest kemény emelkedővel kezdődött a táv, de aztán azért a Siófok-központú déli part terepe már nem annyira hullámzó, mint az északié – és közel sem annyira, mint a szél korbácsolta, mérgeszöld vízfelület.

1595971829
“Merre is kell kanyarodni?"

A túra programja alapján a közel 270 résztvevő Siófok – Balatonszemes – Balatonboglár – Balatonfenyves útvonalon jut el majd a célba – jobbára jó minőségű bicikliúton.

A szerző felvételei