Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Telitalálat

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. július 7. 13:09

Ismét Magyarországon versenyeztek a világ legjobb mesterlövészei. A bajnokságon ezúttal katonai napot is tartottak, melynek az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj volt a házigazdája. Az idei világkupát az orosz Alexander Polonskiy nyerte, Bimbó István alezredes, a legeredményesebb magyar lövő a 81. helyen végzett.

1595956821
A Nemzetközi Rendőri és Katonai Mesterlövő Világkupa tizenkét éves történetében először kellett katonai feladatokat is végrehajtaniuk a versenyzőknek. A bajnokságot ezért két helyszínen, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Kiképző Központja budatétényi és a Magyar Honvédség táborfalvai lőterén rendezték meg. Húsz ország (Kazahsztán, Szlovákia, Ukrajna, Olaszország, Macedónai, USA, Izrael, Oroszország, Csehország, Kína, Anglia, Románia, Ausztria, Belorusszia, Vietnam, Szerbia, Mongólia, Svédország, Norvégia és hazánk) legjobb mesterlövészeinek hetvenhat csapata küzdött a helyezésekért.

A Magyar Honvédség „színeiben" az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonái indultak, versenyen kívül pedig a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal haditechnikai intézetének három csapata is „rajthoz állt"
A szolnoki katonák idén társrendezőkként is részt vettek a június 3-ai katonai nap lebonyolításában.

– A rendőrök már évekkel ezelőtt jelezték, hogy szeretnének néhány olyan feladatot is végrehajtani, amilyeneket a honvédség mesterlövészei gyakorolnak. Egy napot kaptunk, hogy eleget tegyünk a kérésüknek – lapozza a katonai nap forgatókönyvét Pintér Ferenc alezredes, a „könnyű vegyes" megbízott parancsnoka.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin július 12-én, pénteken megjelenő számában!)