Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tengerészgyalogosok Szolnokon

Szöveg: MH BTKK |  2013. július 16. 10:35

Magyar−amerikai bilaterális együttműködés keretében, a Budapesten működő ODC (Office of Defense Cooperation − Védelmi Együttműködési Iroda) szervezésében július 9−11. között az MH Béketámogató Kiképző Központ adott otthont egy háromnapos, fiatal tiszteket megcélzó tréningnek.

A foglalkozásokat egy háromtagú – amerikai tengerészgyalogosokból álló − csoport vezette: a csoport parancsnoka Steven Wolf alezredes, a 2. tengerészgyalogos-hadosztály 2. ezred 2. zászlóaljának parancsnoka volt, tagjai pedig Benjamin Wagner őrnagy, a 2. zászlóalj zászlóaljtörzsének hadműveleti tisztje, illetve Nicholas A. Deabreu, a 2. zászlóalj vezénylőzászlósa. A hallgatóságot a Magyar Honvédség 15 különböző alakulatától érkezett 19 fiatal tiszt alkotta, zömében hadnagyi és főhadnagyi rendfokozattal.

1595957137

A három nap során előadások, kötetlen beszélgetések és szituációs tréningek váltották egymást. Az előadók a csoportfoglalkozások, illetve az előadások témáit az Amerikai Egyesült Államok tengerészgyalogságának szemszögéből, a tengerészgyalogos alapértékek, hagyományok, normák és szabályzók figyelembevételével közelítették meg.

A rendezvényt követően a résztvevők hasznos tapasztalatokkal és ismeretekkel gazdagodva térhettek vissza alakulataikhoz, melyek a jövőben hozzásegíthetik őket ahhoz, hogy még hatékonyabbá tudják tenni a munkájukat, együttműködésüket az altiszti állománnyal, és tovább tudják csiszolni saját vezetői képességeiket.