Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzás, a fejlődés útján

Szöveg: Vanyur Tibor ezredes |  2019. június 13. 9:41

A napokban véget ért az I. Toborzó Szaktanfolyam. A kurzust sikeresen teljesítő 15 hallgató Zsiga Tamás dandártábornoktól, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) személyzeti csoportfőnökétől vehette át a szaktanfolyam elvégzését tanúsító igazolást és emlékérmet.

1599204036
A humánerőforrás toborzása a munkaerő-piaccal együtt lüktető és folyamatosan változó körülmények között végrehajtandó feladat. Ezek a körülmények szükségessé teszik a toborzást végző szakemberek folyamatos felkészítését és továbbképzését. A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében, a Magyar Honvédség humánerőforrás-gazdálkodás fejlesztésének részeként szervezte meg a szaktanfolyamot az MHP Személyzeti Csoportfőnökségének Katonai Igazgatási és Toborzó Főnöksége.

A kurzus során a toborzással foglalkozó iroda- és részlegvezetők átfogó felkészítést kaptak a munkájuk elvégzéséhez szükséges ismeretekből, az azokat befolyásoló belső – azaz honvédelmi és haderőfejlesztési – és külső – vagyis munkaerő-piaci – folyamatokról. A Magyar Honvédség szakemberei fejlesztették a résztvevők mindazon képességeit, melyeket a napi szakmai tevékenységek, az együttműködés, a kommunikáció (média, ügyfélszolgálati és előadás), illetve saját beosztottaik felkészítése terén tudnak kamatoztatni.

A szaktanfolyam a szakmai felkészítési és kiválasztási rendszer átalakításának első, jelentős állomása.

1599204036