Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Töltöttek a katonák

Szöveg: Lipták József őrnagy |  2017. október 25. 13:11

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a Csabai Kolbászfesztivált. A négynapos rendezvényen – az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) Békés megyei kollégái és a támogató katonai szervezetek jóvoltából – a Magyar Honvédség is képviseltette magát.

1596040337

A Magyar Honvédség több alakulata statikus és dinamikus bemutatókkal színesítette a rendezvény programját. Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi munkatársai, az MH Veszprém Radarezred 2. Gerincradar Mérőpont, valamint az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred eszközbemutatóval várta az érdeklődőket. A Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar térzenével szórakoztatta a közönséget, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred bombakereső kutyái, valamint a tűzszerész robot is sok érdeklődőt vonzottak. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár díszelgői nem mindennapi megjelenésükkel hívták fel a figyelmet a Magyar Honvédség jelenlétére.

1596040337

A toborzóponton folyamatos volt az érdeklődés a katonai szolgálat iránt. Bár a fesztiválra nagyon sok helybeli is ellátogat, a közönség többségét az ország más tájairól érkezők tették ki. A négy nap alatt több mint százezren voltak kíváncsiak Magyarország, sőt Közép-Európa egyik leglátogatottabb programjára.

1596040337

A fesztivál ideje alatt a versenyzők legalább 12 tonna sertéshúst dolgoztak fel. Az esemény első napja a 18 év alatti fiataloké volt: ifjúsági versenyt hirdettek a szervezők. Az idősebbek a második napon szenior kategóriában mérhették össze tudásukat. A fesztivál fő eseményére, a felnőtt kolbászkészítő versenyre az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság és az MH KIKNYP csapatai is beneveztek. Az MH KIKNYP csapatát különdíjjal jutalmazta a zsűri.

1596040337

Fotó: Juhász László százados és Lipták József őrnagy