Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Törzsgyakorlás Szentesen

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. február 19. 19:14

Kétnapos törzsgyakorlásnak adott otthont a közelmúltban a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyája. A kiképzési eseményen azok a katonai szakemberek vettek részt, akik egy estleges ideiglenes biztonsági határzár építésének vezetését biztosítani tudják.

A gyakorlás célja egy helyszíni vezetési elem létrehozása volt annak érdekében, hogy felkészüljenek a feladatok vételére, kidolgozásukra, illetve az alárendelt erők irányítására. Mégpedig azért, hogy egy esetleges ideiglenes biztonsági határzár felállítása esetén a katonák és polgári szakemberek, a kivitelezésére koncentrálva hatékony, sikeres munkát végezhessenek.

A feladatok gyakorlása során – kezdve a logisztikai biztosítás, az anyagszállítás, a tárolás, az utánpótlás szervezésétől, a humánerőforrás tervezéséig – az összes felmerülő kérdést megválaszolták, a felmerülő problémákat megoldották. Feldolgozták a korábbi, határ menti műszaki munkálatok tapasztalatait, illetve kiemelt figyelmet kapott a változékony, hideg időjárás, valamint a változó terepviszonyok is.

A törzsgyakorlás során a résztvevők – Antal László ezredes, a műszaki ezred parancsnokának vezetése mellett – felkészültek arra, hogy megteremtsék a legjobb munkafeltételeket az építést végző állomány számára, ezáltal biztosítva a folyamatos, problémamentes, optimalizált munkavégzést.

A munkahelyek és a munkarend kialakítását, adatbázisok létrehozását, valamint az előtervezést befejezve a helyi vezetési elem képes arra, hogy rövid időn belül nagy létszámú, egy időben, több megyében és helyszínen jelen lévő kötelékek munkáját koordinálja és vezesse.

1596009043

Fotó: archív