Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbképzésen vettek részt a nyelvtanárok

Szöveg: Kovács Dániel |  2014. április 12. 18:03

Harmadszor rendeztek továbbképzés céljából módszertani konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Idegen Nyelvi és Szaknyelvi Központjai. Ez alkalommal, a nagy érdeklődésre való tekintettel kiterjesztett keretek között, nemzetközi szinten zajlott a nyelvképzéssel kapcsolatos tapasztalatok, kutatások, eredmények megosztása az NKE-n április 10-11-én.

A „Sikerek és kihívások az idegennyelv-oktatásban" címet kapta az a kétnapos rendezvény, melyen a szervezésben is résztvevő Nemzeti Közszolgálati Egyetem három karának képviselete, valamint számos nemzetközi előadó, a Szegedi Tudományegyetem, a Corvinus és az ELTE nyelvoktatóinak képviselői – összesen közel nyolcvanan – vettek részt.

1595970316
Az egyetem mindhárom kara képviseltette magát

A konferencia megnyitóján dr. Kis Norbert, az NKE továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket.

Mivel alapvetően három idegen nyelvi oktatás folyik az egyetemen, a konferencián szintén három, angol, francia és német szekción belül zajlott a munka. Az egybegyűltek számos, a nyelvoktatás szempontjából jelentős témát áttekintettek. Szóba került a nyelvoktatás jövője, hogyan lehet a tanítás folyamatát hatékonyabbá tenni, a tananyagot pedig érdekesebbé a diákok számára.

1595970316
A kétnapos rendezvényen nyolcvanan vettek részt

A konferenciára hat ország – Bulgária, Portugália, Németország, Ausztria, Szlovákia és Dánia – nemzetközileg elismert kutatóit is meghívták, akik előadásaiban rámutattak, hogy mennyire hatékony a nyelvoktatás a katonák között, mi kell egy jó katonai szakszótárhoz, vagy épp hogyan és miért kell nyelveket tanulni a békefenntartó missziókba készülőknek.

A hagyományos oktatást bemutató témák mellett előtérbe került az eLearning szerepe is, illetve annak alkalmazhatósága ezen a speciális területen.

1595970316
Előtérbe került az eLearning szerepe is

Fotó: Rácz Tünde