Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tripla öröm

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. június 24. 20:11

Méltán lehet büszke a Magyar Honvédség azokra az ejtőernyősökre, akik három kategóriában is aranyérmet nyertek Szlovéniában.

1599189601
A Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatott Keret csapata az Ejtőernyős Célbaugró Világkupa sorozat második állomásán is kitűnően vette az akadályokat.

A katonák 2018. június 22. és június 24. között a szlovéniai Lescében bizonyították, hogy a magyar katonák a sportágban a világ legjobbjai között vannak.

1599189602
Míg két hete Rijekában a dobogó második fokára állhatott fel a csapat, addig Szlovéniában három kategóriában is az első helyet szerezték meg. Nem csak a csapatversenyben állhatott Bánszki Tamás százados, Hirschler Gábor zászlós, Varga Tamás zászlós, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós és Gál Szabolcs törzsőrmester a dobogó első fokára.

Varga Tamás zászlós az egyéni versenyben – az abszolút kategóriában nyújtott remek teljesítményt-, míg Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós a mester kategóriában (50 év feletti korcsoport) győzte le valamennyi ellenfelét. Így a csapattagok Szlovéniából három aranyéremmel térhettek haza. Az eddigi eredmények alapján a csapat és Varga Tamás zászlós egyaránt vezeti a ranglistát.

1599189602
A versenysorozat hat állomásból áll, a következő megmérettetés július közepén lesz, a németországi Peitingben.

A célbaugró versenysorozat jó felkészülési lehetőséget biztosít a csapatnak az augusztusban Szolnokon megrendezésre kerülő 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságra.

A sikeres szerepléshez ezúton is gratulálunk!

1599189603