Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tüzérségi lövedékeket találtak a XIV. kerületben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. november 13. 14:46

Két tüzérségi lövedéket találtak november 13-án, szerda délután Budapesten, a XIV. kerületi Istvánmezei úton – közölte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-vel. (Frissítve 19:51-kor!)

1595962849
Két, a második világháborúból származó tüzérségi lövedéket találtak a főváros XIV. kerületében

Németh-Zsohár Agnieszka százados elmondta: a robbanótestek csatornázási munkálatok közben került elő.
A környéket 150 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik. Ez a Dózsa György utat és a Thököly utat, továbbá egy iskolát, egy rendőrkapitányságot és a Magyar Sportok Házát is érinti.

* * *


FRISSÍTÉS!
Több mint ezer embert érint a Budapesten, a XIV. kerületi Istvánmezei úton talált tüzérségi lövedékek miatti kiürítés – közölte Németh-Zsohár Agnieszka százados, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Csatornázási munkálatok közben került elő két tüzérségi lövedék szerda délután. A környéket 150 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik. Ez a Dózsa György utat és a Thököly utat, a Vécsey utcát, a Cserhát utcát, a Sajó utcát, a Cházár András utcát, továbbá egy iskolát, egy rendőrkapitányságot, a Magyar Sportok Házát, valamint a Récsei Center mellett lévő utcák által behatárolt terület is érinti.

A kommunikációs tiszt azt mondta: átmenetileg egy iskolában kaphatnak helyet azok az érintettek, akik ezt igénylik.

1595962850



A rendőrség 150 méteres sugarú körben kiüríti a környéket

* * *


FRISSÍTÉS.
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI kérdésére válaszolva elmondta, a rendőrség már elkezdte a terület lezárását és kiürítését. A fővárosi katasztrófavédelem és a kerületi önkormányzat két befogadóhelyet jelölt ki: a Récsei Centert, valamint a Murányi utcában található Kosztolányi Dezső Általános Iskolát. Ezen felül a BKV tíz melegedőbuszt küldött a helyszínre, közülük négy a Récsei Centernél, hat a Keleti pályaudvarnál áll.
Az Országos Mentőszolgálat munkatársai is a helyszínen vannak – tette hozzá a katasztrófavédelmi szóvivő.

1595962850
Munkában a Magyar Honvédség tűzszerészei

* * *


FRISSÍTÉS.
Estig már több mint kétezer embernek kellett elhagynia otthonát Zuglóban, az Istvánmezei úton szerda délután talált tüzérségi lövedékek miatt – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté azt mondta, hamarosan befejeződik a terület kiürítése, utána kezdhetik meg a tűzszerészek a hatástalanítást. A melegedőhelyeken mintegy 300 ember várakozik, ellátásuk biztosított – tette hozzá.

Fotó: Lakatos Péter (MTI) és MH 1. HTHE

Címkéktűzszerész