Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzszerészek: egy hét alatt 33 bejelentés

Szöveg: Szűcs László |  2015. február 25. 7:25

A nyolcadik héten, azaz február 16−22. között 33 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül nyolc esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla főtörzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 191 bejelentést kaptak.

Február 18-án a főváros XIV. kerületében, a MÁV-állomáson, földmunkák közben került elő egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránát. A második világháborús robbanószerkezetet a Gyurits Tibor főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállította.

Február 22-én Balatonszabadin akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek, mivel egy földút mellett egy 82 milliméteres aknavetőgránátot találtak. A szovjet gyártmányú, második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet az Ember István százados vezette járőr szállította el a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napon Dunaföldvárra is ki kellett vonulnia az Ember István százados vezette járőrnek. Ugyanis a Hősök tere mellett − földmunkák közben − egy német gyártmányú kézi páncélelhárító eszközre bukkantak. A robbanószerkezetet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Címkéktűzszerész