Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Udvariassági látogatáson az amerikai külügyi államtitkár

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2018. május 23. 23:36

Udvariassági látogatáson fogadta hivatalában dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Wess Mitchellt, az Egyesült Államok külügyi államtitkárát május 23-án.

1599187384
A budapesti látogatáson tartózkodó Wess Mitchell 2017. október óta az amerikai külügyminisztérium Európáért és Eurázsiáért felelős államtitkára, és kinevezése óta sokat tett a magyar-amerikai kapcsolatok konszolidálásáért. Mostani látogatásának egyik célja, hogy áttekintse a magyar-amerikai kapcsolatok egyes területeit.
1599187385
A találkozón Benkő Tibor honvédelmi miniszter megköszönte az amerikai kormány kétoldalú kapcsolataink erősítése érdekében tett lépéseit, valamint a különleges műveleti képesség fejlesztésében nyújtott, évek óta tartó amerikai támogatást. Szót ejtett Magyarország biztonsági helyzetéről és környezetéről, a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásairól, valamint a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program kapcsán a Magyar Honvédség modernizációs terveiről és költségvetésének növekedéséről. A megbeszélés során kitértek az Ohiói Nemzeti Gárda és a Magyar Honvédség közötti együttműködés helyzetére is, amelynek a közelmúltban ünnepelték a 25. évfordulóját.
1599187385
Fotó: Szabó Lajos zászlós