Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új élsportoló a Budapesti Honvéd atlétái között

Szöveg: Snoj Péter |  2017. november 20. 18:38

Dr. Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó, a Budapesti Honvéd Sportegyesület színeiben folytatja pályafutását. A november 20-án, hétfőn tartott sajtótájékoztatón a sportoló elmondta: eddig töretlen karrierjének további fejlődése érdekében a „Honvéd-család” segítségére van szüksége.

1596041476

A 2017-es londoni világbajnokságon bronzérmes Baji Balázs az átigazolás kapcsán úgy fogalmazott: „A pályafutásomban ez egy nagy lépés, és számomra is mérföldkő." Hozzátette: nehéz döntés volt, hiszen nagyon sokat köszönhet szülővárosának, Békéscsabának és a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubnak. „Nagyon szeretem a városomat, innen indultam el, de az az igazság, hogy már kilenc éve Budapesten élek, idekötnek a mindennapok, és annak érdekében, hogy a pályafutásom és a további fejlődésem töretlen maradjon, a «Honvéd-család» segítségére van szükségem."

Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke szintén mérföldkőként tekint az atlétikai szakosztály megerősítésére. Hangsúlyozta, hogy Baji Balázs szerződéskötése is azt a stratégiát erősíti, amely szerint szerethető, s emellett sikeres sportolókkal erősítsék az egyesületet. „Balázs sportmúltjával, a képzettségével és a tudásával mindezt meg tudja jeleníteni. Ha most példaképet kellene állítani egyesületünk elé, akkor ő lenne az egyik, akit szeretnénk oda ajánlani" – fogalmazott Gergely István.

1596041477

Knipl István, az atlétikai szakosztály igazgatója is kiemelte, hogy Baji Balázs üde színfoltot jelent az egyesület életében, és hálás a sportolónak, amiért a Budapesti Honvédot választotta.

„Nagyon izgatott vagyok az elkövetkezendő legalább három év előtt állva, és nagyon bízom benne, hogy a Budapesti Honvéd Sportegyesület és a Magyar Atlétikai Szövetség segítségével továbbra is az eddigiekhez hasonló sikereket fogok elérni" – fogalmazott a világbajnok bronzérmes gátfutó a sajtótájékoztató végén.

1596041477

Dr. Baji Balázs 1989-ben született Békéscsabán. Első sikerét 2007-ben érte el, amikor is a szabadtéri magyar bajnokságon aranyérmet szerzett. Legfontosabb eredményei közé sorolják a 2016-os amszterdami Európa-bajnokság ezüstérmét, a 2017-es londoni világbajnokságon elnyert bronzérmét és a szintén idei Universiadén szerzett aranyát. Sporteredményei mellett 2017 februárjában sikeresen végzett az Állatorvostudományi Egyetemen.

Fotó: a szerző felvételei

Címkéksport