Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új év, új feladatok

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. január 23. 7:23

Az idei első rendszerfrissítési feladata mellett a héten megkezdte „Cobalt Cloud 2014” elnevezésű gyakorlatra való felkészülését a Székesfehérváron állomásozó 3. NATO Híradó zászlóalj, DCM-E százada.

Dózsa László őrnagy, a század parancsnoka január 20-án, hétfőn állománygyűlésen ismertette az alegységre váró feladatokat. Kiemelte a februárban kezdődő „Cobalt Cloud 2014" elnevezésű gyakorlatot, mivel ez lesz az első olyan gyakorlat, amelyen a század minden katonája részt vesz.

1595965869
A század 2013-ban kimagasló munkát végzett

Az állománygyűlésen a századparancsnok a NATO CIS Group parancsnoka, Thomas Franz vezérőrnagy nevében megköszönte az 2013-as év kimagasló munkáját és a Steadfast Jazz 2013 gyakorlaton nyújtott kiemelkedő munkája elismeréséül emléklapot adott át Dósa László főtörzsőrmesternek, Kálmán Valter főtörzsőrmesternek, valamint Karnis Krisztina őrmesternek.

Dózsa őrnagy az állománygyűlésen elmondta: az idei év ismét tartogat új kihívásokat a század számára.  Hangsúlyozta: az informatikai rendszerek havonta végrehajtandó frissítése, valamint a NATO informatikai hálózatához csatlakozás remek alkalom a képzésre a katonák számára. Hozzátette: a felkészítés több szakterületen folyik. A vezetékes rajnak az optikai kábel szerelését Andalik Dávid őrmester tanítja, a hálózati eszközök programozásáért pedig Zsidó Kristóf őrmester felel. A felkészítésben fontos szerep jut a már több nemzetközi gyakorlaton résztvevő nagy tapasztalattal rendelkező Dósa László főtörzsőrmesternek.

A század 2014-ben sem kap kevesebb feladatot elöljáróitól, mivel NRF feladatok ellátása mellett több nemzetközi gyakorlaton is számítanak a kiváló magyar szakemberekre – fogalmazott a parancsnok.

1595965869
2014 tartogat új kihívásokat az alegység számára