Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új kihívások előtt

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2014. szeptember 3. 17:08

Pályakezdő tiszteket köszöntöttek Győrben az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél szeptember elsején, a hétindító ezredsorakozón. A fiatal hadnagyok – név szerint Böcz Dániel, Gál Szabolcs, Kiss Viktor, Nagy Henriett, Szabó Krisztián, Szalai Dániel és Szarvas Dávid – a likócsi laktanya alakulóterén kaptak lehetőséget a bemutatkozásra.

1595978138

Ugyan a légvédelmi egység egésze előtt most volt alkalmuk először megszólalni az új szakaszparancsnokoknak és rávezetőtiszteknek, a környezet egyáltalán nem volt ismeretlen számukra, hiszen harmadéves hallgatókként három, míg negyedéves hallgatókként kilenc hetet már eltöltöttek az alakulatnál. Csapatgyakorlatukon az előírt kiképzési óráik végeztével pedig be is csatlakoztak az alegységek napi életébe leendő zászlóaljuknál, osztályuknál.

Legutóbb június 19-én jártak a győri alakulatnál honvéd tisztjelöltként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának légvédelmi rakéta specializáción tanuló végzős hallgatói, hogy szakterületüket átfogó, komplex szóbeli és gyakorlati vizsgán adjanak számot tudásukról. Mivel a szakmai számonkérésen példásan helytálltak, s korábban szakdolgozatukat is sikeresen megvédték, augusztus huszadikán letehették tiszti fogadalmukat 119 társukkal közösen a Kossuth téri ünnepségen.

1595978138

Az első munkanapjuk az egész hetes úgynevezett „beillesztő foglalkozás" első napja is volt egyben. Az alakulat fiatal tisztjei − mielőtt átvennék beosztásukat a két légvédelmi rakétaosztály, illetve a logisztikai zászlóalj kötelékében − előbb megismerkednek az ezred történetével, hagyományaival, a laktanya objektumaival, az érvényben lévő szabályozókkal, valamint az őr- és ügyeleti szolgálattal kapcsolatos kötelmeikkel.

Míg a pályakezdő hadnagyok a rájuk váró feladatokkal ismerkednek, vannak, akikre szintén új kihívások várnak. Dr. Rosta Tivadar György százados, az egészségügyi központ fogorvos tisztje a gyógyítórészleg vezető orvosi, parancsnokhelyettesi beosztását látja el szeptember elsejétől immár őrnagyként, Hegedüs Sándorné százados pedig − szintén őrnagyi előléptetését követően − az MH 25. Klapka György Lövészdandár személyügyi főnökség humánrészlegének részlegvezetője lesz. A logisztikai zászlóalj korábbi személyügyi tisztjének Kovács Ferenc ezredes, parancsnok egy emléktárgy átadásával köszönte meg az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél és a jogelőd szervezeteinél végzett kiemelkedő színvonalú munkáját.

1595978138