Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb bevonulás Szentendrére

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. május 19. 6:34

Kilencven szerződéses legénységi állományú katona, valamint pályakezdő tiszt és altiszt számára kezdődött meg a tízhetes katonai kiképzés Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián a héten.

1596032452

Az alapkiképzésre érkezők számára – az adategyeztetés után – az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviselői tartottak tájékoztatót, majd a bevonulók megkötötték a szerződéseiket a Magyar Honvédség alakulatainak képviselőivel. 

1596032452

A szálláshelyek elfoglalását követően a bevonulókra különféle egészségügyi vizsgálatok vártak, akik ezt követően átvehették személyi felszerelésüket is.

1596032453

Az újoncok a következő két és fél hónapban minden, a katonai szolgálat ellátásához elengedhetetlenül szükséges tudás birtokába jutnak. Az első hét az általános tájékoztató előadásokkal telik, majd az alaki, testnevelési foglalkozások, akadálypálya-, egészségügyi, vegyivédelmi és műszaki kiképzés mellett lőkiképzés és harcászat tárgykörökben is széles körű ismereteket szereznek. Az alapkiképzés utolsó hetében kétnapos záróvizsgán kell bizonyítaniuk felkészültségüket és számot adniuk a megszerzett tudásról.

A vizsgát sikeresen teljesítők esküt tesznek, majd megkezdik a tényleges katonai szolgálatot a Magyar Honvédség alakulatainál.

1596032453

Fotó: a szerző felvételei