Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újdonságokkal is készül a Zrínyi Kiadó

Szöveg: Takács Vivien |  2017. április 7. 12:03

Huszonnegyedik alkalommal rendezik meg április 20-23. között a Millenárison a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. A kiemelkedő jelentőségű kulturális fórumon a Zrínyi Kiadó is képviselteti magát.

A kilencvenes évek első felében indult könyvfesztivál évről évre több kiállítót és érdeklődőt vonz. Mára több mint 30 ország standjánál lehet megvásárolni a köteteteket, vagy találkozni a szerzőkkel. Az esemény nem véletlenül kapta a fesztivál elnevezést – a kiállított és megvásárolható kötetek mellett számos háttérbeszélgetéssel, dedikálással, felolvasással, író-olvasó találkozóval és más kulturális programmal várják a szervezők a könyvek szerelmeseit.

E rangos eseményen, mint minden évben, idén is részt vesz a Zrínyi Kiadó is, a B épület B67-es standján. A kiadó az idei könyvfesztiválra több friss kiadvánnyal készül. Az újdonságok közül dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy első helyen Manfried Rauchensteiner: Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása című könyvét emelte ki. A Zrínyi Kiadó megbízott vezetője elmondta: a könyv 2013-ban jelent meg németül, a magyar fordítással pedig először a könyvfesztiválon találkozhatnak az érdeklődők. „Megtisztelő, hogy a könyv szerzője elfogadta a meghívásunkat, így április 21-én, pénteken és 22-én, szombaton 13 óra és 14 óra között a standunk előtt fog dedikálni" – részletezte a programot Isaszegi János, aki hozzátette: szombaton a dedikálást követően a Millenáris D épületének Osztovits-termében író-olvasó találkozóra kerül sor, ahol az érdeklődők találkozhatnak Manfried Rauchensteinerrel, és jobban megismerhetik az általa írt kiváló és olvasóbarát könyvet.

1596030069

Ahogy a kiadó megbízott vezetője fogalmazott: „könyvfesztiváli újdonságként" fog megjelenni a Magyarország hadtörténete I. című könyv, ami a kezdetektől a középkorig mutatja be Magyarország hadtörténetét. „Idén Szent László-emlékév van, így a könyvön meg fogunk jelentetni egy kis címkét, ami erre hívja fel majd az olvasó figyelmét" – mondta.

Emellett szintén újdonság lesz egy rendkívül gazdagon illusztrált hadtudományi kiadvány is: a Kertész István: A görög-római hadművészet fejlődése A trójai háborútól Julius Caesar koráig című könyv.
Továbbá az érdeklődők megvásárolhatják a már decemberben megjelent Plihál Katalin: Nyomtatott föld- és éggömbök (1840–1990) című könyvet, illetve a Bene Sándor, G. Etényi Nóra, Hausner Gábor, Kelenik József és R. Várkonyi Ágnes által készített, kétnyelvű Zrínyi-albumot is.

A könyvfesztiválon az újak mellett természetesen a Zrínyi Kiadó régebbi kiadványai is megvásárolhatók lesznek – 30, 40, de akár 50 százalékos kedvezménnyel.

A Zrínyi Kiadó köteteiről itt találhat bővebb információt, a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál részletes programjáról pedig itt olvashat.

Az idei könyvfesztiválra a belépés ingyenes!

Fotó: archív