Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újévkezdés „könnyű vegyes” módra

Szöveg: Csajbók József zászlós |  2014. január 7. 12:13

Azt mondják, olyan lesz a következő éved, amilyen az óesztendő utolsó és az újév első napja… Nos, a szolnoki MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj a 2013-as év utolsó kiképzési napját gép- és harcjármű  vezetési gyakorlattal, valamint egyéni speciális lőgyakorlatokkal zárta. Az új esztendő első munkanapján pedig rövid, évkezdő, „bemelegítő” menetgyakorlatot hajtott végre. 

1595965275

Menetgyakorlattal kezdték az új évet a „88-as" katonái

Az általános katonai kiképzésen túl a menetgyakorlat egy úgynevezett évnyitó szervezési-mobilizálási gyorsreagálású alegységparancsnoki gyakorlás is volt. Ennek fő célja a teljes személyi állomány úgynevezett kisalegység kötelékben való harci felszerelése és feladatának rövid időn belüli megkezdése.

A gyakorlat kiválóan sikerült, a jól összeszokott alegységparancsnokok szervezési munkájának köszönhetően. Egy órával a munkakezdés után az alakulat összes katonája gyalogsági felszerelésben hagyta el az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázist és megkezdte a feladatát.

A könnyű gyalogos „88-as" katonák két órás menetgyakorlatukkal „körbejárták" a bázis objektumát. A terep már nem volt számukra ismeretlen, hiszen számtalanszor megtették ezt a távot. A „séta" fegyelmezetten és kiváló hangulatban telt, jól esett mindenkinek a hosszú pihenés után megmozgatni „berozsdásodott" izmait.

A menetgyakorlat után nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a zászlóalj 2014-ben is „Bevetésre kész!"

1595965275

A „sétát" , azaz a kétórás menetgyakorlatot fegyelmezetten hajtották végre