Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ukrán delegáció a Bocskai-dandárnál

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. december 9. 16:16

Négyfős ukrán delegáció érkezett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni Kossuth laktanyájába ellenőrző-értékelő látogatásra az Európai Bizalom- és Biztonságerősítő intézkedéseknek megfelelően. A vendégek a három nap alatt betekintést nyertek az alakulat tevékenységébe és mindennapi életébe. A látogatókat Böröndi Gábor dandártábornok és Polyák András alezredes, megbízott törzsfőnök fogadta.

A delegációnak tartott előadásában Böröndi Gábor parancsnok a dandár szervezeti felépítését, kiképzéseit, valamint a missziós és a más nemzetekkel közös együttműködési tevékenységeket mutatta be. A látogatók megtekintették a 39. lövészzászlóalj és a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái által tartott fegyverzeti és technikai bemutatót, majd a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium 9. évfolyamos katona növendékei tartottak közelharc-bemutatót a dandár nevelési részlegének katona-pedagógusai vezetésével.

1595946058

Az ellenőrzés második napján a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisra látogattak el a vendégek, ahol Legoza Bálint őrnagy, az alakulat Logisztikai Zászlóaljának törzsfőnöke mutatta be a bázist és az ott zajló kiképzéseket. Az ellenőrök megismerkedtek a dandár eszközparkjával, annak állapotával és kihasználtságával, valamint a lőteret is megtekintették.

Az értékelő látogatás utolsó napján Polyák András alezredes, megbízott törzsfőnök tartott újabb előadást a dandárral kapcsolatos tevékenységekről, búcsúzóul pedig az ukrán fegyveres erők napja alkalmából köszöntötte a delegáció tagjait.

1595946058