Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ülésezett a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport

Szöveg: Takács Vivien |  2017. június 7. 9:25

Budapesten, a minisztérium Balaton utcai objektumában június 6-án, kedden tartotta soros ülését a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport.

1596033713

Az ülést Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztályának vezetője moderálta, aki egyben a munkacsoport titkára is. A részvevők a Magyar Honvédséggel szoros kapcsolatot ápoló, nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat tömörítő civil szervezetek – Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, Honvédszakszervezet, Honvédségi Dolgozók Országos Szakszervezete, Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége – elnökei és képviselői voltak. Az említett szervezetek mellett a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály is képviseltette magát.

A napirendi pontok között szerepelt a katonai végtisztesség kialakult eljárási rendje, melyről Bakó Adrienne alezredes a HVK Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztály kiemelt főtisztje; valamint a Fiumei úti 52-es parcellának, a Hősök parcellájának jelenlegi helyzete, melyről Baráth Szilárd, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa tartott ismertetőt.

1596033714

A Honvédelmi Sportszövetség kialakításával kapcsolatos elképzelésekről dr. Konczi Ferenc Pál alezredes, a területért felelős miniszteri biztos titkárságvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség megbízott főtitkára, míg a területi tartalékos rendszerről Mák András alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, Katonai Igazgatási Osztály osztályvezetője tartott tájékoztatót. A résztvevők megvitatták az idősügy aktuális kérdéseit is.

A Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport egy olyan tanácsadó testület, amely segíti az idősekkel kapcsolatos feladatok ellátását. A munkacsoport feladati közé tartozik többi között, hogy figyelemmel kísérje a nyugállományú katonák, a hozzátartozói ellátásban részesülők, és a honvédségi nyugdíjasok helyzetét, és életkörülményét. A munkacsoport – amelynek elnöke Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes – évente kétszer ülésezik.

1596033714

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária