Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

(Vad)malacuk volt…

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. szeptember 6. 7:21

A Magyar Honvédség szakácscsapata idén is részt vett az immár hagyományos, hatodik alkalommal megrendezett Soponyai Vadgasztronómiai Fesztiválon. A katonaszakácsok a vaddisznó-kategóriában megszerezték az első helyet.

A csapat – amelynek tagja volt Mudra József alezredes, Kovács Péter főtörzsőrmester, Kovács Attila főtörzsőrmester, Cselyovszky Zoltán főtörzsőrmester, Somorjai Péter főtörzsőrmester, Gyenes Tamás közalkalmazott, Gulyás Károly közalkalmazott, Balázs Gergő közalkalmazott, valamint Ódor Norbert és Bojtos György – a sorsoláson a vadhúsok közül a vaddisznót kapta, azaz ilyen húsból kellett ínycsiklandozó művet alkotnia.

A több hazai és nemzetközi versenyen is szép sikert elért katonaszakácsok az alábbi ételt készítették el: erdei gombás, pikáns vaddisznóragu aszalt szilvás−zöldfűszeres húsgombóccal, magvas metélt tésztával.

Az elkészült ínyencség a zsűri értékelése szerint a vaddisznó-kategória legjobbja volt, így a Magyar Honvédség szakácscsapata e kategóriában az első helyen végzett. 

1595940991
 
1595940991
 

 Fotó: Magyar Honvédség szakácscsapat