Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a békatábor

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. augusztus 28. 17:54

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Szakközépiskola és Kollégiumban augusztus utolsó hetében rendezték meg békatábort, amelyen a 2015/2016-os tanévben 9. évfolyamon tanulmányaikat megkezdő növendékek vettek részt. A tábort az iskola katonai nevelőtanárai vezették, munkájukat a 10. évfolyam kijelölt növendékei segítették.

1595999406

Berkecz Gábor, a honvéd középiskola igazgatója a honvedelem.hu-nak elmondta: a békatábor szervezése több éves pedagógiai gyakorlat alapján történik. A fiatalok azért választották ezt az iskolát, mert hosszútávon a katonai pályaválasztás érdekli őket. A tábor levezetési tervének elkészítésekor így egy nagyon változatos, kihívásokkal teli programot tudtak összeállítani az életkori sajátosságok maximális figyelembevételével. Mindezek mellett ez a hét szolgált arra is, hogy a növendékek megismerjék és elkezdjék megszokni az iskola mindennapi életét.

A hétfői beköltözést követően a diákok szigorú napirend alapján töltötték az idejüket. A 6 órai ébresztőt követően reggeli torna, körletszemle és reggeli következett. A délelőtti és délutáni programok a katonai alapismeretek tantárgyhoz, honvédelmi nevelési programhoz és az egyéni állóképesség fejlesztéséhez kapcsolódó foglalkozások voltak, melyeket uszodai és sportfoglalkozások egészítettek ki.

1595999407

A diákok megismerkedtek az alakiság fogalmával és gyakorlatával, a terep- és térképtan nehézségeivel, menetgyakorlaton és járőrversenyen vettek részt. Emellett ellátogattak a debreceni Hősök Temetőjébe, ahol a hadisírgondozásról és a tábori lelkészi szolgálatról hallhattak előadást.

A csütörtök esti közös szalonnasütést augusztus 28-án, pénteken a tábor teljesítését igazoló oklevelek átadása és a békatábor hivatalos zárása követte.

1595999407

Fotó: honvéd középiskola