Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a közfoglalkoztatási program Szolnokon

Szöveg: Balázsi Edit őrnagy |  2013. szeptember 30. 17:53

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison szeptember 30-án, hétfőn véget ért az a – immár második – közfoglalkoztatási projekt, ami még április 1-jén kezdődött a Start-munkaprogram részeként.

1595960733

A program elindításában idén is nagy segítséget nyújtott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkaügyi szakigazgatási szerve, valamint a jelentkezők közvetítését végző Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaügyi Központ szolnoki kirendeltsége és szolgáltató központja. 

Az elmúlt hónapokban összesen 47-en vehettek részt a laktanyai közfoglalkoztatási programban. Közülük időközben tízen tudtak elhelyezkedni, 14-en pedig sikeresen elvégezték a Türr István Képző és Kutató Intézet debreceni igazgatósága által lebonyolított kisgépkezelő, környezeti fenntarthatósági ismeretek megnevezésű képzést.

1595960734

A programban részt vevők az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázis területén végeztek karbantartási és takarítási feladatokat. Mindezek mellett az alcsi Holt-Tisza partján és a bázis kerítése mentén gyűjtötték össze a hulladékot, valamint a repülőtér kerítése mellett tisztították meg a cserjés, fás területet. 

Az ünnepélyes zárórendezvényen Kiss Róbert ezredes, törzsfőnök adott át oklevelet a közfoglalkoztatásban részt vettek számára. A kiemelkedően teljesítők pedig ajánlólevelet is kaptak.

1595960734

Fotó: Bihariné Dézsi Katalin zászlós