Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért egy fejezet…

Szöveg: Juris Norbert György százados |  2014. június 12. 11:48

Az elmúlt héten egy rendhagyó kiképzési repülést tartottak Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Szállítórepülő Századánál. Jenei Barna alezredes megbízott bázisparancsnok foglalt helyet a másodpilóta ülésben, aki valószínűleg ezzel a repüléssel zárta aktív katonai repülő pályafutását.

1595973646

Repültek – a feladatnak megfelelően – a Balaton környékén, valamint a pápai és a szolnoki repülőtéren végeztek egy-egy áthúzást. A parancsnok, elöljárói engedéllyel elvihette erre a „búcsúrepülésre" közvetlen kollégáit, ismerőseit is, amelyen a személyzet tagjai: navigátorok, rádiósok és a fedélzeti mérnökök a soron következő ellenőrző feladataikat hajtották végre.

Jenei Barna alezredes 1983-ban kezdte meg pilóta pályafutását; repült L-39 „Albatrosz", valamint JAK-52 kiképzőgépekkel, Z-43 futárgéppel, MIG-21 „Fishbet" és MIG-23 „Flogger" vadászgépekkel, az AN-26 Curl szállító repülőgéppel és számtalan polgári eszközzel Cessnáktól a Zlinekig. Mindemellett a napokban érte el a 2000 repült órát.

1595973647

Szolgált Afganisztánban, kétszer volt a Kabuli Nemzetközi Repülőtér parancsnokhelyettese. A kiképzési repülést – valamint a kollégái, barátai gratulációi – után hagyományos módon , a tűzoltóautók vízsugara alatt elsétálva intett búcsút a „LEGHŰSÉGESEBB ANCSÁNAK".

Jenei Barna alezredes csak a kecskeméti bázisnak mond búcsúzott, továbbra is a Magyar Honvédség kötelékében marad, a következő állomáshelye a belgiumi Mons lesz.

1595973647