Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véradásban az élen

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2012. december 11. 9:44

Véradóbarát Munkahely díjat kapott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége, amelyet a véradók napján a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomkutató Központjának dísztermében adtak át.

1595946075

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az évente megrendezett országos ünnepségén azokat a véradókat köszönti, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a hazai véradó mozgalom sikeréhez, illetve emberi életek megmentéséhez. A Véradóbarát Munkahely díjat azok a hazai munkahelyek kapták, amelyek kiemelkedő támogatásukkal segítették a munkahelyi véradások szervezését, a véradó mozgalmat. Csongrád megyében a legtöbb véradót 2012-ben a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanya szervezte.

Dr. Pusztai Erzsébet orvos alezredes, az Egészségügyi Központ parancsnoka elmondta: a kiképzési feladatok figyelembevételével havonta két alkalommal szervez az egészségügyi szolgálat − az Országos Vérellátó Szolgálattal egyeztetve – véradást. A doktornő hangsúlyozta: „Katonáink között vannak olyan nyilvántartott rendszeres véradók is, akik szükség esetén akár azonnal behívhatók véradásra."

1595946075

Fotó:
Magyar Vöröskereszt és a szerző felvételei