Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Verseny a lángok közt – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. június 7. 15:27

Csapatban és egyéniben is a szolnoki helikopterbázis győzött az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) Magyar Honvédség-szintű tűzoltóversenyén. Tavaly is ők nyerték a csapversenyt, ezért már azt tervezgetik, hogy melyik vitrinbe is tegyék a vándorserleget, ha jövőre végleg elnyernék azt.

1596014740
Három napig küzdöttek a lángokkal (és egymással) a Magyar Honvédség tűzoltóalegységei Szolnokon. A verseny résztvevői először egy tesztlap kitöltésével bizonyították elméleti felkészültségüket. Ezt követően az egyéniben indult versenyzőknek 100 méteres tűzoltó-akadálypályát kellett leküzdeniük, a csapatok feladata pedig ugyanezen a pályán 4×100 méteres váltófutás és (tűzoltó szakkifejezéssel élve) egy MAN-SCHMITZ gépjárműfecskendőről történő szerelés volt. A verseny végén pedig egy látványos mentési gyakorlatot mutattak be a helikopterbázis tűzoltói. A feltételezett helyzetben egy helikopter kényszerleszállást hajtott végre és lángba borult. A tüzet a riasztott tűzoltók pillanatok alatt megfékezték, míg a gép megsérült személyzetét az egészségügyi katonák kórházba szállították.

– Az ilyen találkozókon kiválóan felmérhető a résztvevők szakmai tudása, elméleti felkészültségük és gyakorlati képességeik. A helyezésekért folyó küzdelem erősíti a csapatszellemet, kiváló lehetőséget kínál a tapasztalatcserékre, a különböző tűzoltóalegységek tagjai pedig még jobban megismerhetik egymást.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin június 10-én, pénteken megjelenő számában!)

Címkéknövendék