Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vetélkedő a Nagy Háborúról

Szöveg: Kovács Zoltán |  2014. április 3. 19:55

Száz évvel ezelőtt volt egy híres és dicsőséges csata a lengyelországi Limanowa mellett, ahol az osztrák−magyar csapatok − köztük a fehérvári huszárok − megállították az orosz előretörést. Idén erre a csatára egy országos középiskolai vetélkedősorozattal emlékezünk – mondta a verseny ünnepélyes meghirdetésén Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság dísztermében április 3-án, csütörtökön.

1595969735
Dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka és Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM), Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szent István Király Múzeum által szervezett vetélkedő első körében az interneten, online vetélkedőkön csapnak majd össze az iskolák csapatai. A második kör a megyei forduló lesz, a döntőt pedig december 11-én, a csata évfordulóján rendezik meg Székesfehérváron.

1595969736
A versenyen 15 középiskola diákjai vesznek részt

A versenyre való felkészülést a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum történelmi témájú könyvcsomaggal segíti, ezekből kaptak 15 középiskola diákjai, hogy minden részletét megismerhessék a száz évvel ezelőtti történelmi eseményeknek.

1595969736
A diákok a HM HIM által összeállított könyvcsomagból készülhetnek fel a versenyre

Fotó: a szerző felvételei