Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás az akadémián

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2014. május 2. 15:29

Négynapos magyarországi tartózkodásának harmadik napján az Amerikai Egyesült Államok Európai Főparancsnokság (USEUCOM) vezénylőzászlósa, Chief Master Sergeant Craig A. Adams látogatást tett a szentendrei MH Altiszti Akadémián. Adams törzszászlós a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, Kriston István főtörzszászlós és Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylőzászlósa társaságában érkezett a Görgey-laktanyába.

1595971247
Craig A. Adams törzszászlós és Bozó Tibor dandártábornok az MH Altiszti Akadémián

Az alakulat parancsnokával, Bozó Tibor dandártábornokkal folytatott kötetlen beszélgetést követően az amerikai vezető altiszt a Magyar Honvédség, a Honvéd Vezérkar és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szervezetét, feladatrendszerét, funkcióit bemutató előadásokat hallgatott meg.

Soós Lajos törzszászlós, az MH Altiszti Akadémia vezénylőzászlósa beszámolt az akadémián folyó iskola- és tanfolyamrendszerű altisztképzésről, annak szerepéről és jelentőségéről a Magyar Honvédségben.

1595971247
Adams törzszászlós bemutatta az Európai Főparancsnokság feladatrendszerét

A hazai előadásokat követően Adams törzszászlósnak lehetősége nyílt arra, hogy a Magyar Honvédség egység-, illetve zászlóaljszinten szolgáló vezénylőzászlósai jelenlétében megtartsa előadását, melyben bemutatta az Európai Főparancsnokság feladatrendszerét és hangsúlyozta az altisztképzés, valamint a továbbképzések fontosságát.

Adams törzszászlós megtekintette az altiszti akadémia altisztképzést bemutató múzeumát, majd az intézmény  Mecséri János Kiképző Osztálya katonai testnevelési és közelharc-módszertani részlegének közelharc-bemutatóját is.

1595971247
Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Fotó: a szerző felvételei