Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezérkari tanfolyamosok Tatán

Szöveg: Rada Barbara |  2013. november 22. 7:22

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka november 19-én fogadta a felsőfokú vezetőképző tanfolyam hallgatóit a tatai laktanyában. A tanfolyam idén nemzetközivé forrta ki magát, így a magyar katonák között találkozhattunk német, kínai, olasz és orosz hallgatókkal is.

1595963204
Felsőfokú vezetőképző tanfolyam hallgatói a tatai laktanyában

Megérkezésüket követően Sándor Zsolt dandártábornok, az alakulat parancsnoka röviden elmondta a dandár történetét, szerkezeti felépítését és megosztotta gondolatait a laktanyával kapcsolatosan. Ezután a vezérkari hallgatók bepillantást nyerhettek a kiképzési objektumokba Megtért István alezredes, kiképzési főnök kíséretében, majd meglátogatták a szakasz és századparancsnoki tanfolyamot, ahol a közelmúltban végzett fiatal tisztek továbbképzése folyik.

Később bemutatásra kerültek a dandár technikai eszközei, mint például lövészfegyverek, D-20-as ágyútarack, T-72-es harckocsi, BTR-80, valamint a konkursz. A technikák láttán a tanfolyam hallgatói nagy lelkesedéssel tettek fel ezernyi kérdést a tatai katonáknak, akik jól felkészültek voltak és minden kérdésre kimerítő választ adtak. A nap végén átadásra került a tanfolyam ajándéka az alakulat részére, amikor kifejezték megelégedettségüket a mai nappal kapcsolatban és távoztak Tata helyőrségből.

1595963204

A vezérkari hallgatók a dandár technikai eszközeit is megtekintették