Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövőben is kimagasló teljesítményt vár az MH ÖHP parancsnoka

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2013. november 22. 7:25

A Bocskai-dandárhoz látogatott november 21-én Fucsku Sándor vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, aki a jövőben is kimagasló teljesítményt vár a Magyar Honvédség legnagyobb szárazföldi alakulatától.

Kiemelkedően teljesített a Bocskai-dandár teljes személyi állománya a missziós felkészítéseken, maradéktalanul látta el feladatait a műveleti területeken – többek között így méltatta Fucsku Sándor vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka az MH 5. Bocskai István Lövészdandár tevékenységét.

Az MH ÖHP november elsején kinevezett vezetője csütörtökön bemutatkozó látogatásra érkezett a debreceni Kossuth laktanyába, ahová Böröndi Gábor dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke kísérte el.

1595963405
Állománygyűlésen a bocskaisok

Fucsku Sándor vezérőrnagy az állománygyűlésen azt is elmondta a jelenlévőknek, hogy a 2013-as év kiképzési feladatain, hazai és külföldi megmérettetésein – mint például a NATO CREVAL ellenőrzésen – kiválóan teljesített a dandár. A parancsnok elismerését fejezte ki, hogy hazánk legnagyobb szárazföldi alakulata leterheltsége mellett is derekasan helyt állt a márciusban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kialakult katasztrófahelyzet elhárításában, és óriási létszámmal vett részt a dunai árvízi munkálatokban.

Fucsku vezérőrnagy tapasztalatszerző látogatásán egyben megfogalmazta elvárásait a jövőre nézve: a személyi állománytól ugyanilyen magas színvonalú szakmai tevékenységet vár 2014-ben is. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy ilyen jól képzett csapatnak továbbra is meg kell állnia a helyét bármilyen gazdasági körülmények között, természeti katasztrófák esetén, hazai és nemzetközi szerepvállalások tekintetében.

1595963406
Feladatszabás

A csapatlátogatáson Takács Attila ezredes, a Bocskai-dandár parancsnoka részletes jelentést tett az idei év teljesítményéről, felvázolta a következő esztendő főbb feladatait, majd bemutatta a Csapatmúzeumot és a Humánszolgálati Irodát. Berkecz Gábor, a honvédelmi szakközépiskolává alakult Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium igazgatója a szervezeti átalakulásról, az eddig elért eredményekről, a katonanövendékek képzéséről beszélt az MH ÖHP parancsnokának.