Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vigyázz, kész… – egy hónap múlva rajt!

Szöveg: Bencsik Mónika tartalékos hadnagy |  2016. március 12. 11:36

Alig egy hónap múlva, április 13-án kezdődik az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) legnagyobb rendezvénye, a Toborzó Országfutás 2016.

1596010234

Nemzetet megmozgató eseményt szervez az MH HKNYP. A Toborzó Országfutás útvonala 2016 kilométer és – ahogy az a nevében is benne van – az országot behálózza április 13. és május 20. között.

A Toborzó Országfutás 2016 alapvető célja a katonai hivatás népszerűsítése, a civil lakosság és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése. Emellett a szervezők a helyi lakossággal közösen kívánnak emlékezni a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre és mindazokra a katonahősökre, akik életüket áldozták a hazáért.

Az MH HKNYP a futás során több mint 200 településen a helyi iskolák és intézmények bevonásával „mozgósítja" a lakosságot, legfőképpen az iskolás korosztályt, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és fussanak az adott településen, hangsúlyozva az egészséges életmód fontosságát. Az egészséges életmód részeként a sport szeretetét kiemelve a futás a magyar olimpiai csapat sportolói előtt is tiszteleg az idei nyári olimpiai játékok kapcsán.

Az esemény fővédnökei dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, valamint Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

1596010234