Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízimentő bázis a Honvédüdülőben

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. április 1. 7:19

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) területén létesített ideiglenes vízimentő bázisról látja majd el a szűkebb térségben szolgálatát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). A március 31-én, csütörtökön aláírt együttműködési megállapodás alapján a VMSZ cserébe térítésmentesen felügyeli majd a központban üdülők biztonságát.

Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka az együttműködési megállapodás kapcsán elmondta: a Bagyó Sándor elnök vezette VMSZ-szel ilyen módon kölcsönösen tudják segíteni egymás munkáját.

1596011149

„Központunk strandjára vonatkozó előírások szerint a strandszezonban biztosítanunk kell a vízimentő-szolgálatot. A VMSZ-nek pedig olyan bázisra van szüksége, ahonnan a lehető leggyorsabban elérnek a környék strandjaira. Mindkét fél térítésmentesen nyújtja szolgáltatását a másiknak" – fogalmazott az ezredes.

Az MH RKKK különben gőzerővel készül az idei szezonra. A központ területének több részén is felújítási munkálatok zajlanak; emellett pedig jó néhány más újdonsággal is találkozhatnak majd a vendégek.

1596011150

Aki pedig netán az idegenforgalom és vendéglátás szakterületén dolgozik; jó, ha tudja, hogy a központ a nyári szezonra munkatársakat (például szakácsokat, és felszolgálókat) keres.

Fotó: a szerző felvételei