Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Wigneres diákok sikere Budapesten

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. június 6. 14:47

A katonai alapismeretek tantárgyat szabadon választható érettségi tárgyként tanító iskolák számára hirdetett pályázatot tavasszal a Magyar Hadtudományi Társaság, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. 

A pályamunkák értékelését és az eredményhirdetést a napokban Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen megrendezett  Czetz János Emlékkonferencia keretében tartották.

1596033707

A „Hadtudomány ifjú tudósa" elnevezésű országos megmérettetésen az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégium pályázói (Kuris Gergely, Maráczi Máté és Molnár Krisztina; felkészítő tanár: Tóth György) az első helyen végeztek „A katonai alapismeretek oktatása, ahogy én látom" című pályamunkájukkal. A díjakat és az elismerő oklevelet a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke, Tömböl László nyugállományú vezérezredes adta át a diákoknak.

Az iskolához kapcsolódik az a hír is, miszerint a diákok ismét részt vettek a hősök napja alkalmából rendezett városi megemlékezésen. Az egri toborzóiroda szervezésében az önkéntes tartalékos kadétok adták a díszőrséget a rendezvényen. Az iskolából egyébként idén tizenketten jelentkeztek önkéntes tartalékos katonának.

1596033707


Fotó: Wigner középiskola és heol.hu